Inslag

Vanaf het moment van binnenkomst tot plaatsing in het magazijn. 247 WMS leidt de inkomende goederenstroom zowel fysiek als administratief in goede banen.

Inkoop

247 WMS geeft continue inkoopadviezen, gebaseerd op ingestelde voorraadsleutels. Je bestellingen worden eenvoudig verstuurd naar de verschillende leveranciers. Of geeft een MRP-opdracht aan de productiefaciliteit.

Ontvangst

Zorg voor een snelle, efficiënte verwerking van binnenkomende goederen. Inkomende goederen worden automatisch voorgemeld via een Advanced Shipping Notification (ASN). Daarin staat gedetailleerde informatie over de binnenkomende partij, zoals batch-, lot-, serienummers en houdbaarheidsdata.

Ontvangst & Putaway
Ontvang producten op de receipt zone. Genereer unieke barcodes indien nodig. Breng ze weg met putaway naar een pick- of bulk locatie, of een pick/drop zone. Voor verschillen in de ontvangen voorraad wordt automatisch een opdracht naar een lost/found locatie verstuurd.

Data uploader
Upload alle denkbare bestandsformaten. Van Excel en webformulieren tot gangbare standaarden als EDI, Edifact XML en X12. Het systeem herkent, verwerkt en valideert gegevens volledig automatisch.

Leveranciersperformance
Voer automatisch willekeurige checks uit op binnenkomende goederen, afhankelijk van de historische prestaties van verzenders en verschepers.

First carton seen
Herken nieuwe producten direct bij binnenkomst. Voeg ze in een handomdraai toe aan je database van goederen.

Retouren
Retouren worden automatisch aangemeld. Krijg inzicht in de manco’s per klant, de reden van retour en of ze mogen terugzenden. Breng retouren terug in voorraad of maak ze eerst klaar voor verkoop. Vernietig defecten of voer ze af en claim ze direct.

Met 247 WMS zijn we future proof en gaan we vol vertrouwen de toekomst in. Hierdoor hebben we garantie op een correcte en tijdige levering aan consumenten wereldwijd.

Carlijn Guns
Eigenaar, Boeties.nl

Dock and Yard Management

Krijg meer zicht op activiteiten die plaatsvinden in de yard. Beheer de beweging van vrachtwagens op jouw terrein. Zorg voor meer overzicht en een betere doorvoer. In korte duur verwerk je hiermee meer vrachten en vermijd je vertragingen.

Dock reserveringen
Reserveer een dock voor binnenkomende vrachten. Zorg voor een goede algemene planning. Zo komen vrachtwagens zo min mogelijk in de wacht te staan.

Trucks begeleiding
Leidt trucks naar een loading dock, unloading dock of wachtplek. Dit is afhankelijk van de bestemming in het magazijn of een uitgaande order. Identificeer en geef prioriteit aan belangrijke vrachten indien nodig.

Voorraad in trucks
Krijg meer controle over het materieel dat zich op het terrein bevindt in de vrachtwagens. Registreer de voorraden in deze trucks automatisch.

Goederenverwerking

Stel regels in hoe en waar een product wordt opgeslagen. Bijvoorbeeld met ABC classificaties. Naar productgroep vanwege conflicterende eigenschappen, zoals gevaarlijke versus niet-gevaarlijke stoffen. Of in de nabijheid van een pick locatie.

4 ogen principe
Stel in om ten minste 2 operators bepaalde artikelen bij inslag te laten controleren.

Bulk- of picklocatie
Bespaar tussenstappen. Stuur een product direct van het unloading dock naar een picklocatie als een product niet meer op voorraad is.

ABC classificaties
Wijs populaire producten toe aan makkelijk te bereiken locaties aan de hand van een ABC classificaties. Classificeer op basis van pick frequentie of toekomstige vraag.

Afscheiding
Stel regels in met betrekking tot producten die absoluut niet in dezelfde ruimte mogen komen te liggen vanwege conflicterende producteigenschappen, zoals kaas en geurstokjes.

Typering
Ontvang opslagadvies op basis van gewicht en volume. Houdt rekening met het maximaal aantal kilo’s dat een locatie mag dragen. Sla in op basis van klantspecifieke voorraad of factoren als waarde, bederfelijkheid en ADR.

Opportunistic Cross Docking
Stroomlijn ontvangsten en verzendingen. Stuur binnenkomende goederen direct naar de verzendzone om orders sneller uit te kunnen zenden.

Voordelen

 • Ervaring
  35 jaar ervaring in het automatiseren van logistieke organisaties
 • Betrokkenheid
  Persoonlijk contact, direct met de makers. Dure consultants zijn niet nodig.
 • Product georiënteerd
  Denkend vanuit de eigenschappen van jouw producten.
 • Aanpassingsvermogen
  Ondersteunt jouw manier van werken. Aanpassingen doe je eenvoudig zelf.
 • Evolutionaire implementatie
  Stap voor stap zorgen we voor een veilige, gestructureerde implementatie.
 • Frequente updates
  Frequente software updates via de cloud, zodat je altijd op de laatste versie werkt.
 • Software as a Service (SaaS)
  Duidelijke prijsstructuur, per gebruiker per maand.
 • Beschikbaarheid
  Beschikbaar via de cloud, op locatie of als hybride oplossing.

Plan een persoonlijke demonstratie op jouw locatie